Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες: Τι να κάνω για να προστατέψω το αυτοκίνητό μου

Ένα αυτοκίνητο εκτεθειμένο για μεγάλο διάστημα στον ήλιο, κινδυνεύει να εμφανίσει σημαντικά προβλήματα στο αμάξωμά του, ιδίως εάν αυτό είναι βαμμένο σε σκούρα απόχρωση. Άλλωστε, οι υπεριώδεις ακτίνες καταστρέφουν το χρώμα και η ακτινοβολία μπορεί να φτάσει ακόμη και στη βάση του, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διάβρωση.
Η πρώτη και πιο βασική ενέργεια λοιπόν που πρέπει να κάνει ο οδηγός του είναι να το παρκάρει στη σκιά. Φυσικά, εάν αυτό δεν είναι δυνατό να συμβαίνει συχνά, θα βοηθήσει το αυτοκίνητό σας εάν το πλένετε την περίοδο του καλοκαιριού συχνά. Οι σκονισμένες επιφάνειες έχουν την τάση να ξεθωριάζουν άνισα και παράλληλα, ακόμη και να κρύβουν το ξεθώριασμα του χρώματος, όποτε το συχνό πλύσιμο βοηθάει το χρώμα στο να μην ξεθωριάζει.

Σημειώστε επιπλέον, ότι στις υψηλές θερμοκρασίες τυχόν κουτσουλιές από πουλιά ή πίσσα κ.λπ., θα κολλήσουν ακόμη περισσότερο στο χρώμα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε άσχημους και όχι εύκολα επισκευάσιμους, λεκέδες και «τρύπες».
Φυσικά και εκτός από την εξωτερική του επιφάνεια, ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο για πολλές ώρες και ημέρες στον ήλιο κινδυνεύει να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στο εσωτερικό του. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία στη καμπίνα σε μια ημέρα καύσωνα μπορεί να ανέβει μέχρι και στους 80 βαθμούς κελσίου, με αποτέλεσμα το παλιό ή φθηνό πλαστικό να κινδυνεύει να λυγίζει ή να σπάει.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα είναι να τοποθετήσετε στο παρμπρίζ ένα κάλυμμα ηλιοπροστασίας, που δεν θα αφήσει τις ακτίνες του ηλίου να εισέλθουν στο εσωτερικό. Παράλληλα, θα βοηθήσει και η τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών, εάν βέβαια είσαστε σύμφωνοι και με το αισθητικό αποτέλεσμα.
Προσέξτε τέλος να μην αφήνετε στο εσωτερικό επικίνδυνα ή ακόμη και εύφλεκτα αντικείμενα, καθώς επίσης και μπαταρίες ή κάποια γυαλιά, που μπορούν να λειτουργήσουν ως φακός αντανάκλασης του φωτός του ήλιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Με την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο των ελαστικών και την πλούσια γκάμα των εταιριών, για οποιονδήποτε επιθυμεί να μετακινηθεί χωρίς ανησυχίες.
Περισσότερα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Σκουφά 160, Πετρούπολη
215 5510170

Επικοινωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ