Πότε θέλει ευθυγράμμιση το αυτοκίνητο και γιατί

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και μπορεί να χρειάζεται μόνο μια μικρή διόρθωση των μερών της μπροστινής ή/και της πίσω ανάρτησης. Αν οι τροχοί του οχήματός σας δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι μπορεί να φθείρουν τα ελαστικά σας. Η ευθυγράμμιση τροχών μπορεί να αναφέρεται και ως ευθυγράμμιση αναρτήσεων.

Να ελέγχετε την ευθυγράμμιση αν:

Χτυπήσατε σε πεζοδρόμιο ή σημείο του δρόμου. Παρατηρήσετε ότι τα ελαστικά σας φθείρονται αφύσικα ή ανομοιόμορφα.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τιμόνι ή το κράτημα του οχήματος, όπως:

Το όχημά σας, σας τραβά προς τη μία πλευρά. Το τιμόνι δεν επανέρχεται εύκολα μετά από στροφή. Το τιμόνι παραμένει σε γωνία ενώ οδηγείτε ευθεία. Όταν αγοράζετε νέα ελαστικά και θέλετε να διατηρηθούν περισσότερο. Όταν αντικαθιστάτε μέρη των αναρτήσεων ή του τιμονιού.

Γιατί είναι σημαντική η ευθυγράμμιση των τροχών;

Η ευθυγράμμιση στα περισσότερα οχήματα ελαχιστοποιεί τη φθορά και μεγιστοποιεί την άνεση. Η σωστή ευθυγράμμιση θα περιορίσει τη φθορά των ελαστικών σας, θα βοηθήσει να αυξηθεί η διάρκεια και η απόδοσή τους και θα προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Εκτός αυτού, βελτιώνει το κράτημα και την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ευθυγράμμιση των τροχών; Πρόβλημα στην ευθυγράμμιση μπορεί να προκληθεί λόγω χτυπήματος σε πεζοδρόμιο, αν το αυτοκίνητο πέσει σε λακκούβα και σε ατυχήματα, που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ευθυγράμμιση των αναρτήσεων του αυτοκινήτου. Πρόβλημα στην ευθυγράμμιση μπορεί να προκληθεί και με τη φθορά των αναρτήσεων ή κατά την αντικατάστασή τους. Όταν η ευθυγράμμιση των τροχών δεν είναι σωστή, τα ελαστικά μπορεί να φθαρούν γρήγορα, ιδίως στις άκρες τους, ενώ μπορεί να επηρεαστεί και το κράτημα του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η ευθυγράμμιση μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα Η σωστή ευθυγράμμιση των τροχών εξασφαλίζει το βέλτιστο χειρισμό του οχήματος και μεγιστοποιεί τη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Οι λόγοι που πρέπει η ευθυγράμμιση να είναι σωστή είναι: Εξοικονόμηση χρημάτων: η σωστή ευθυγράμμιση απαιτεί λιγότερο συχνά αντικατάσταση των ελαστικών. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Βέλτιστος χειρισμός του οχήματός. Πιο ομαλή οδήγηση με μικρότερη αντίσταση κύλισης των ελαστικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Με την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο των ελαστικών και την πλούσια γκάμα των εταιριών, για οποιονδήποτε επιθυμεί να μετακινηθεί χωρίς ανησυχίες.
Περισσότερα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Σκουφά 160, Πετρούπολη
215 5510170

Επικοινωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ